Project - Koninklijke Bibliotheek

superneon-project-KB-1 superneon-project-KB-2 superneon-project-KB-3 superneon-project-KB-4 superneon-project-KB-5
Superneon

Koninklijke Bibliotheek

De Koninklijke Bibliotheek (KB) is de nationale bibliotheek. Als nationale bibliotheek maakt de KB de bibliotheekcollectie Nederland zichtbaar, bruikbaar en houdbaar.

De Koninklijke Bibliotheek ligt vlak naast het centraal station Den Haag. De opdrachtgevers wilden de KB goed laten opvallen in de drukke stad en schakelden hiervoor dan ook Superneon in.

Bijzonderheden project Koninklijke Bibliotheek

  • De letters moesten op grote hoogte worden geplaatst.
  • De letters moesten in een erg drukke stad worden geplaatst.

Om het gebouw van de KB meer op te laten vallen is een combinatie van gevelreclame en bewegwijzering gebruikt. Er moesten eerst vergunningen worden aangevraagd voordat de gevelreclame geplaatst kon worden. Uiteraard verzorgt Superneon het aanvragen van de vergunningen net als de productie en plaatsing.

Het project is gestart in de zomer van 2020 maar door de uitbraak van het coronavirus is er een vertraging opgelopen. De oplevering heeft uiteindelijk in september 2021 plaatsgevonden.

Led-letters

Voor de gevelreclame is gekozen voor led-letters als lichtreclame. Hiervoor is een constructieberekening gemaakt. Er is gekozen voor led-letters omdat deze net even wat meer aandacht trekken aan voorbijlopende personen. Het gebouw is nu namelijk al van een verre afstand goed zichtbaar door de led-letters.

Ervaring

"Na een goede voorbereiding (inkoop, vergunning en huisstijl) en een prima samenwerking met SuperNeon zijn de nieuwe energiezuinige gevellogo’s vandaag opgeleverd."

- Patrick van Dijk, Projectleider bij de Koninklijke Bibliotheek

Vrijblijvende Brainstormsessie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Superneon

Superneon omdat:

  • 5 jaar garantie
  • Korte levertijd door eigen productie
  • VCA✔ ** montage Culemborg
  • Vergunningen regelen wij voor u
  • Uw signing partner van A tot Z
“Branding en Signing sinds 1948”